Bekkeninstabiliteit

Omschrijving

Instabiliteit van het bekken tijdens of na een zwangerschap komt door de verandering in de hormoonspiegel.

De gewrichtsbanden worden slapper en daardoor kan er instabiliteit plaatsvinden. Het lichaam kan bij wijze van spreken het gewicht niet meer dragen. Pijn aan de achterzijde van het bekken maar ook op het schaambeen.

De klachten

Klachten van de bekkengewrichten en het schaambeen met soms uitstraling naar één of beide benen. Dit uit zich in pijn aan de ene kant net boven de billen. De klachten zijn in het begin klein, maar worden langzamerhand steeds heviger met klachten bij het lopen, het staan, en het zitten en uiteindelijk ook bij het liggen.

Chiropractor

Tijdig reageren is van essentieel belang. Hoe eerder men contact opneemt met een chiropractor hoe meer deze kan met de klacht. Geen persoon is hetzelfde dus de behandeling varieert van persoon tot persoon. Naast de druktechnieken zal de chiropractor ook stabiliserende oefeningen voorschrijven en algemene tips voor het dagelijkse leven. De behandelingen kunnen worden doorgezet tot de dag van de bevalling. En bij aanhouden klachten kan men behandelingen voorzetten.

Naar mobiele navigatie