Bovenrug

Omschrijving
Pijn in de bovenrug gaat vaak gepaard met stijfheid en pijn op andere plaatsen in rug, nek of borst. De ademhaling kan bij blokkades in de bovenrug belemmerd worden doordat de ribben minder goed bewegen..
Goede ademhaling speelt een zeer belangrijke rol in de zuurstofopname en -toevoer naar spieren en orgamen in de rest van het lichaam.

De klachten
De meeste mensen met bovenrugklachten hebben pijn tussen de schouderbladeren. Maar pijn in de borst of uitstralende pijn in één of beide armen kan ook het gevolg zijn van een bovenrug probleem.
Soms lijken de verschijnselen op hartklachten en dat veroorzaakt nogal eens ongerustheid. Hoesten, niezen en ademhalen kan pijnlijk zijn.

Chiropractor
De chiropractor zal naast een uitgebreid onderzoek bepalen hoe en waar hij/zij de druktechnieken zal toepassen op de wervelkolom. Deze  hebben ten doel blokkades en storingen op te heffen, zodat zenuwen, spieren en wervels hun werk weer goed kunnen doen. Naast het toepassen van druktechnieken is het mogelijk dat u bijvoorbeeld oefeningen voorgeschreven krijgt.

Ook adviseren de chiropractoren over een goede houding of over voeding welke deel kan uitmaken van de behandeling. Uw inzet kan zo in belangrijke mate bijdragen aan de genezing.

Naar mobiele navigatie