De Nederlandse Chiropractoren Associatie

Onderstaande is overgenomen van de beroepsvereniging waarbij we zijn aangesloten: www.chiropractie.nl

De Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) is de oudste beroepsvereniging van en voor chiropractoren in Nederland. Sinds haar oprichting in 1975 streeft zij naar erkenning van chiropractie in Nederland en maakt de vereniging zich sterk voor chiropractische zorg volgens de allerhoogste kwaliteitsstandaard.

Missie

De NCA is opgericht met als doel gekwalificeerde chiropractoren in Nederland te verenigen in een professionele organisatie. De NCA staat in dienst van haar leden en heeft tevens als doel om in het belang van de patiënten de kwaliteit van de chiropractische zorg, aangeboden door onze leden, te bewaken.

De NCA en haar leden kenmerken zich door:

De NCA chiropractor is een universitair geschoolde zorgprofessional. Het lidmaatschap van de NCA staat garant voor een hoog opleidingsniveau en hoge bij- en nascholingseisen. NCA chiropractoren werken volgens de gangbare normen van 'Evidence Based Practice'. De behandeling en diagnose zijn gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en klinische ervaring, met aandacht voor de individuele behoeften van de patiënt.
De NCA chiropractor is een expert op het gebied van de wervelkolom, het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat. De kern van ons werkterrein omvat de diagnose en behandeling van rugklachten, nekklachten, hoofdpijn en overige functionele klachten aan het bewegingsapparaat (spieren, gewrichten en zenuwstelsel). Naast de kenmerkende chiropractische gewrichtsmanipulaties wordt een breed scala aan behandeltechnieken ingezet om aan de individuele behoeftes van de verschillende patiënten te kunnen voldoen.

De NCA chiropractor (be)handelt altijd in het belang van de patiënt door op een zo efficiënt mogelijke manier de patiënt klachtenvrij te maken en te houden. Participatie en zelfredzaamheid van de patiënt zijn hierbij belangrijke uitgangspunten.

De NCA chiropractor draagt bij aan een duurzame gezondheidszorg die voor iedereen toegankelijk is. Laagdrempelige, oplossingsgerichte en kostenefficiënte zorg met een focus op het stimuleren van gezondheid, educatie en preventie zijn gegarandeerd.

De NCA streeft naar een volledige erkenning van chiropractie in Nederland waarbij de chiropractor wordt beschouwd als de expert op het gebied van conservatieve zorg voor de wervelkolom en het overige bewegingsapparaat.

De NCA zet zich onverminderd in om onderstaande punten te realiseren:

  •     een maatschappelijke erkenning als eerstelijns zorgverlener voor een specifieke groep patiënten, vergelijkbaar met de positie van tandartsen, met de bijhorende rechten en plichten;
  •     wettelijke erkenning en titelbescherming voor NCA chiropractoren;
  •     het handhaven van vergoedingen van chiropractische zorg door de zorgverzekeraars;
  •     het stimuleren van communicatie en samenwerking tussen andere zorgprofessionals en chiropractoren;
  •     het realiseren van een opleiding tot chiropractor in Nederland, op universitair niveau;
  •     het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek;
  •     het verkrijgen van het recht op het doen van röntgendiagnostisch onderzoek, dan wel het recht om rechtstreeks hiervoor te mogen verwijzen;
  •     een leidende positie innemen bij de preventie van rug- en nekklachten, middels educatie en (indien geïndiceerd) ondersteunende behandelingen.

 

Naar mobiele navigatie