(Huil)Baby

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=QOVqUJBPkDI

Omschrijving
Huilende babys geven ouders enorme onrust en het is op ten duur bijna niet vol te houden. Ouders worden van nature "geroepen" aandacht te schenken aan dit huilen. Baby's huilen van nature omdat zij niet anders kunnen. Het kind voelt zich niet comfortabel of prettig. Heeft het kind honger of dorst dan gaat het huilen. Dit natuurlijk meganisme werkt goed. Soms heeft u te maken met een kind dat in de beleving vaak en lang huilt zo`n drie uur of langer per dag.

Een huilbaby
Huilbaby's slapen slecht, zijn erg schrikachtig en huilen vaak en veel. Sommige hebben een voorkeur-houding, deze baby's kijken alleen maar naar één kant. Ook bij de borstvoeding is te merken dat ze moeilijker drinken aan de ene borst of deze borst gauw loslaten. Deze kinderen "over-strekken" vaak en hebben heel snel sterke nek-spieren

De klachten kunnen voortkomen uit een beknelling in de wervelkolom. De zenuwen raken geïrriteerd wat meerdere problemen veroorzaakt. Vanuit de chiropractie komen de problemen voort uit blokkades tussen de bovenste nekwervels of in het bekken mogelijk ontstaan tijdens de bevalling. Wanneer ze dan gaan kruipen of lopen kunnen de blokkades ook op andere plekken ontstaan. De blokkades kunnen de ontwikkeling van het kind negatief beïnvloeden.

Op een gegeven moment, meestal na een maand of drie, lijkt het alsof het huilen vanzelf vermindert of stopt. Vaak wordt er gezegd dat de baby "er overheen gegroeid is". De blokkades die de ontwikkeling negatief beïnvloeden, kunnen dan echter nog wel aanwezig zijn, ook al lijkt het huilgedrag van de baby te verminderen. Dit kan zich uiten in vertraging in de ontwikkeling van onder andere kruipen en lopen, hoofdpijn, bed plassen en "groeipijn".
Het kan daarom zeer zinvol zijn om met een kind, ook ouder dan 3 maanden, naar de chiropractor te gaan.
Er is geen minimum leeftijd voor een bezoek aan de chiropractor. in dit Rugcentrum was het jongste kind wat behandeld is 6 dagen oud. 

Voorkeurshouding
Niet alle baby's met een voorkeurshouding huilen bovenmatig. Deze kinderen kijken maar één kant op, maar zijn blij en verder vrolijk, over langere tijd wordt het schedeltje schreef, en wordt er niet tijdig wat aan gedaan, dan kan het kindje in aanmerking komen voor een helmpje. 

Chiropractor
Na het vast stellen van de oorzaak van de klacht wordt de blokade met zachte technieken losgemaakt. Veelal is er na à twee behandelingen aanmerkelijk verbetering waar te nemen 

 
Naar mobiele navigatie