Kinderen

   

Scheefstaand van kind voor de behandeling voor vastzittend bekkengewricht. 

Zonder behandeling ontwikkelt dit kind waarschijnlijk een scoliose en op latere leeftijd misschien slijtage.
Vroegtijdige behandeling en dus ingrijpen is belangrijk. Kijk goed naar uw eigen kind.
Vraag desnoods advies aan onze chiropractor als u twijfelt.. 

 

Kind nogmaals gefotografeerd  na 1 enkele chiropractische behandeling. 

Omschrijving
Bij opgroeiende kinderen kunnen allerlei problemen ontstaan, waarvan vele problemen niet in het reguliere gezondheidssysteem behandeld kunnen worden, of niet voldoende. Voor kinderen is het van groot belang dat eventuele problemen zo snel mogelijk worden opgespoord en opgelost. Problemen worden anders steeds groter wanneer het kind groeit, met een beperking die ook steeds groter kan worden.

De Klachten

  • Koliek (darmkramp)
  • Huilbaby's
  • Slecht of onrustig slapen
  • Coördinatieproblemen met lopen/schrijven, (ontwikkeling achterstanden)
  • Niet willen kruipen
  • Hoofdpijn
  • Nekpijn
  • Rugpijn

Bij veel kinderen zijn de oorzaken terug te leiden naar de geboorte van het kind. Bij de geboorte bepalen de omstandigheden als; Hoe lang of kort de geboorte was, of het een keizersnee was of niet, dit kunnen zware omstandigheden voor een baby zijn.

Een ander voorbeeld is wanneer een baby ter wereld is gekomen met behulp van een vacuümpomp of tang. Bij zulke bevallingen wordt er behoorlijke druk uitgeoefend op voornamelijk de nek van de baby, waardoor beknellingen kunnen ontstaan. Deze klachten zijn goed en makkelijk te verhelpen, in het algemeen geldt dat des te sneller de behandeling wordt ingezet, des te sneller het kind van de probleem af komt. Een groot deel van de huilbaby`s worden met chiropractie succesvol behandeld.

Verdere oorzaken van rugklachten bij baby's en kinderen zijn:

Kinderen maken ongelukken mee zoals het vallen uit het bed, het vallen van de fiets, de trap etc. De wervelkolom kan daardoor geblesseerd raken. Op latere leeftijd zijn bijvoorbeeld de veel te zware schooltassen die op één in plaats van twee schouders worden gedragen een oorzaak. Veel Kinderen zitten te lang achter de computers en het sporten/bewegen te weinig.

Op scholen zijn er te vaak standaard hoogten voor stoelen en tafels waardoor een gedeelte van de kinderen die te kort of te lang zijn niet correct zit. Zonder behandeling kunnen deze kinderen levenslang rugklachten ontwikkelen, het is dus belangrijk dat deze oorzaken voor uw kind worden weggenomen.

Chiropractor
Eerst wordt er samen met minstens één ouder een vraaggesprek (anamnese) gehouden, om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Na een lichamelijke onderzoek wordt een behandelingsplan opgesteld. Via specifieke chiropractische technieken worden de probleem gebieden aangepakt. De behandeling wordt geheel aangepast aan het probleem de leeftijd van het kind en aan het type kind.

YouTube Logo

Naar mobiele navigatie