Whiplash

Omschrijving
Een whiplash ontstaat wanneer uw hoofd en nek ten opzichte van uw lichaam een plotselinge beweging maakt. Bijvoorbeeld door een aanrijding van achteren maar ook van opzij. Het kan ook ontstaan tijdens sport of spel. Let op! Het krijgen van een whiplash heeft niet te maken met hoe hard u door iemand werd aangereden of viel. 

Tijdens deze plotselinge beweging vindt een soort zwiepbeweging plaats, wat het woord whiplash=zweepslag verklaart.
De beweging is enorm snel en krachtig. De combinatie van uitrekking druk en verschuiving maakt dat bij de wervels de kleine gewrichten de tussenwervelschijven de banden de spieren, letsel kan ontstaan.
 
De klachten
Een greep van klachten van een whiplash zijn: Geheugenverlies en/of heel emotioneel en/of, vergeetachtig met name korte termijn geheugen is aangetast, nekklachten  hoofdpijnklachten. Soms uitstraling naar schouders en bovenarm. 

Chiropractor
zal na een zorgvuldig  lichamelijk onderzoek met de nodige neurologische testen, besluiten hoe zal worden behandeld. 
Geen mens is gelijk en dus, zijn whiplash klachten ook niet gelijk. 
Onze chiropractor zal doorgaans vanaf de bovenrug langszaam naar de nek toe behandelen. Dit heeft te maken met een mogelijk tijdelijk terugval van klachten wanneer direct de nek wordt behandeld.   
Het helemaal van de whiplash klachten afkomen zal zeer waarschijnlijk niet lukken. Toch leert de ervaring dat veel patiënten opknappen, dus zich ook veel beter voelen.  
Naar mobiele navigatie