top of page

BABY EN KINDEREN

Baby's huilen van nature omdat zij niet anders kunnen. Het kind voelt zich niet comfortabel of prettig. Heeft het kind honger of dorst dan gaat het huilen. Dit natuurlijk mechanisme werkt goed. Soms heeft u te maken met een kind dat in de beleving vaak en lang huilt zo`n drie uur of langer per dag.

Een huilbaby
Huilbaby's slapen slecht, zijn erg schrikachtig en huilen vaak en veel. Sommige hebben een voorkeur-houding, deze baby's kijken alleen maar naar één kant. Ook bij de borstvoeding is te merken dat ze moeilijker drinken aan de ene borst of deze borst gauw loslaten. Deze kinderen "over-strekken" vaak en hebben heel snel sterke nek-spieren

De klachten kunnen voortkomen uit een beknelling in de wervelkolom. De zenuwen raken geïrriteerd wat meerdere problemen veroorzaakt. Vanuit de chiropractie komen de problemen voort uit blokkades tussen de bovenste nekwervels of in het bekken mogelijk ontstaan tijdens de bevalling. Wanneer ze dan gaan kruipen of lopen kunnen de blokkades ook op andere plekken ontstaan. De blokkades kunnen de ontwikkeling van het kind negatief beïnvloeden.

Op een gegeven moment, meestal na een maand of drie, lijkt het alsof het huilen vanzelf vermindert of stopt. Vaak wordt er gezegd dat de baby "er overheen gegroeid is". De blokkades die de ontwikkeling negatief beïnvloeden, kunnen dan echter nog wel aanwezig zijn, ook al lijkt het huilgedrag van de baby te verminderen. Dit kan zich uiten in vertraging in de ontwikkeling van onder andere kruipen en lopen, hoofdpijn, bed plassen en "groeipijn".
Het kan daarom zeer zinvol zijn om met een kind, ook ouder dan 3 maanden, naar de chiropractor te gaan.
Er is geen minimum leeftijd voor een bezoek aan de chiropractor. In dit Rugcentrum was het jongste kind wat behandeld is 6 dagen oud. 

Voorkeurshouding
Niet alle baby's met een voorkeurshouding huilen bovenmatig. Deze kinderen kijken maar één kant op, maar zijn blij en verder vrolijk, over langere tijd wordt het schedeltje schreef, en wordt er niet tijdig wat aan gedaan, dan kan het kindje in aanmerking komen voor een helmpje. 

Chiropractor
Na het vast stellen van de oorzaak van de klacht wordt de blokkade met zachte technieken losgemaakt. Veelal is er na à twee behandelingen aanmerkelijk verbetering waar te nemen 

Baby en kinderen: FAQ

Een mooi bericht van de moeder van een patiëntje van chiropractor Anne Lau:

"Anne Lau heeft ons enorm geholpen met onze jongste dochter van 6 dagen oud. Onze dochter was sinds haar geboorte erg onrustig en daardoor lukte borstvoeding niet goed en met uit de fles drinken had ze ook moeite. Nadat we getipt werden door onze kraamverzorgster hebben we, mede door goede persoonlijke ervaringen in het verleden, een beroep gedaan op Anne Lau, die gelijk in actie kwam. We konden de volgende dag gelijk terecht en kwamen er hierdoor achter dat het Heiligbeen niet goed stond en haar kaakje wat gespannen was. Dit kon ze direct verhelpen, en sindsdien merken we dat onze dochter de rust heeft gevonden, en veel beter drinkt. We willen Anne dan ook erg bedanken voor haar hulp." — dankbaar.

Baby en kinderen: Pro Gallery

OPGROEIENDE KINDEREN

Bij opgroeiende kinderen kunnen allerlei problemen ontstaan, waarvan vele problemen niet in het reguliere gezondheidssysteem behandeld kunnen worden, of niet voldoende. Voor kinderen is het van groot belang dat eventuele problemen zo snel mogelijk worden opgespoord en opgelost. Problemen worden anders steeds groter wanneer het kind groeit, met een beperking die ook steeds groter kan worden.

Bij veel kinderen zijn de oorzaken terug te leiden naar de geboorte van het kind. Bij de geboorte bepalen de omstandigheden als; Hoe lang of kort de geboorte was, of het een keizersnee was of met een vacuüm pomp, dit kunnen zware omstandigheden voor een baby zijn.

Deze klachten zijn goed en makkelijk te verhelpen, in het algemeen geldt dat des te sneller de behandeling wordt ingezet, des te sneller het kind van de probleem af komt. Een groot deel van de huilbaby`s worden met chiropractie succesvol behandeld.

Kinderen maken ongelukken mee zoals het vallen uit het bed, het vallen van de fiets, de trap etc. De wervelkolom kan daardoor geblesseerd raken. Op latere leeftijd zijn bijvoorbeeld de veel te zware schooltassen die op één in plaats van twee schouders worden gedragen een oorzaak. Veel kinderen zitten te lang achter de computers en het sporten/bewegen te weinig.

Op scholen zijn er te vaak standaard hoogten voor stoelen en tafels waardoor een gedeelte van de kinderen die te kort of te lang zijn niet correct zit. Zonder behandeling kunnen deze kinderen levenslang rugklachten ontwikkelen, het is dus belangrijk dat deze oorzaken voor uw kind worden weggenomen.


Chiropractor
Eerst wordt er samen met minstens één ouder een vraaggesprek (anamnese) gehouden, om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Na een lichamelijke onderzoek wordt een behandelingsplan opgesteld. Via specifieke chiropractische technieken worden de probleem gebieden aangepakt. De behandeling wordt geheel aangepast aan het probleem de leeftijd van het kind en aan het type kind.

Baby en kinderen: Onze kliniek
bottom of page