top of page

KLACHTEN

NEK KLACHTEN

Nekpijn is een veel voorkomende klacht. Ze zijn vaak stekend, zeurderig of branderig. Soms zijn de klachten gepaard met uitstraling naar schouders  maar ook hoofdpijn, migraine en tinteling naar de armen/handen.

 Als u last heeft van nekklachten kan dat van grote invloed zijn op uw functioneren thuis of op het werk en in uw dagelijks leven.

​​

De oorzaken kunnen heel divers zijn, zoals weinig  beweging, niet genoeg afwisseling in de houding, eenzijdige of verkeerde belasting, spanning, stress, vermoeidheid, ziekte, kou en tocht, of een slijtageproces in de nekwervels.

Ook kan een (verkeers)ongeluk leiden tot een whiplash, met uitgebreide neurologische verschijnselen tot gevolg.

Ook de nekspieren kunnen plotseling verkrampen door een snelle of verkeerde beweging of verdraaiing of door een verkeerde slaaphouding.

ONDERRUG EN BEKKEN (SI)

Pijn onderin de rug, lage-rugpijn, kan zich op verschillende manieren uiten. Het kan een "zeurend" of stekend gevoel zijn, maar een stijve rug met zelfs uitstraling naar de benen (Ischias) komt ook vaak voor. Een stijf gevoel na lang zitten komt regelmatig voor.

SI-gewricht of bekkengewricht

klachten aan de bil, klachten aan één kant van de onderrug of klachten aan de buitenkant van de heup maar ook klachten bij het schaambeen worden vaak omschreven als heupklachten. Echter, deze klachten hebben meestal te maken hebben met problemen van het SI-gewricht of bekkengewricht.

HOOFDPIJN EN MIGRAINE

Er bestaan verschillende soorten hoofdpijn met verschillende oorzaken, zoals spanningshoofdpijn of migraine. Hoofdpijn kan een oorsprong in de gewrichten of de spieren van de nek en de schedelrand hebben. Daarom gaan nekklachten vaak gepaard met hoofdpijnklachten. 


Spanningshoofdpijn komt het meest voor en hoeft niet, zoals de naam doet vermoeden, van stress of spanning te komen.

De hoofdpijn komt vaak aan één kant van het hoofd voor, maar kan ook aan beide kanten voorkomen. Er is vaak naast hoofdpijn ook pijn in de nek, schouder, arm en/of tussen de schouderbladen. 


Migraine

Is vaak een heftige, stekende of bonzende pijn aan één kant van het hoofd. De pijn wordt erger bij inspanning en het kan zijn dat u misselijk wordt en moet overgeven. Ook kan het zijn dat fel licht en harde geluiden moeilijk te verdragen zijn. 

In veel gevallen kan chiropractische behandeling de hoofdpijn of migraine verminderen of zelfs helemaal verhelpen.

BABY EN KINDEREN

Baby's huilen van nature omdat zij niet anders kunnen. Het kind voelt zich niet comfortabel of prettig. Heeft het kind honger of dorst dan gaat het huilen. Dit natuurlijk mechanisme werkt goed. Soms heeft u te maken met een kind dat in de beleving vaak en lang huilt zo`n drie uur of langer per dag.

Een huilbaby
Huilbaby's slapen slecht, zijn erg schrikachtig en huilen vaak en veel. Sommige hebben een voorkeur-houding, deze baby's kijken alleen maar naar één kant. Ook bij de borstvoeding is te merken dat ze moeilijker drinken aan de ene borst of deze borst gauw loslaten. Deze kinderen "over-strekken" vaak en hebben heel snel sterke nek-spieren

De klachten kunnen voortkomen uit een beknelling in de wervelkolom. De zenuwen raken geïrriteerd wat meerdere problemen veroorzaakt. Vanuit de chiropractie komen de problemen voort uit blokkades tussen de bovenste nekwervels of in het bekken mogelijk ontstaan tijdens de bevalling. Wanneer ze dan gaan kruipen of lopen kunnen de blokkades ook op andere plekken ontstaan. De blokkades kunnen de ontwikkeling van het kind negatief beïnvloeden.

Op een gegeven moment, meestal na een maand of drie, lijkt het alsof het huilen vanzelf vermindert of stopt. Vaak wordt er gezegd dat de baby "er overheen gegroeid is". De blokkades die de ontwikkeling negatief beïnvloeden, kunnen dan echter nog wel aanwezig zijn, ook al lijkt het huilgedrag van de baby te verminderen. Dit kan zich uiten in vertraging in de ontwikkeling van onder andere kruipen en lopen, hoofdpijn, bed plassen en "groeipijn".
Het kan daarom zeer zinvol zijn om met een kind, ook ouder dan 3 maanden, naar de chiropractor te gaan.
Er is geen minimum leeftijd voor een bezoek aan de chiropractor. in dit Rugcentrum was het jongste kind wat behandeld is 6 dagen oud. 

Voorkeurshouding
Niet alle baby's met een voorkeurshouding huilen bovenmatig. Deze kinderen kijken maar één kant op, maar zijn blij en verder vrolijk, over langere tijd wordt het schedeltje schreef, en wordt er niet tijdig wat aan gedaan, dan kan het kindje in aanmerking komen voor een helmpje. 

Chiropractor
Na het vast stellen van de oorzaak van de klacht wordt de blokkade met zachte technieken losgemaakt. Veelal is er na à twee behandelingen aanmerkelijk verbetering waar te nemen 

ANDERE KLACHTEN

Knieën
Ellebogen
Heupen
Kaak
Pols

Als u niet kunt vinden wat u zoekt, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Klachten: Veelgestelde vragen
bottom of page